Bagi sesiapa yang sukakan sup cendawan yang lebih sihat, tanpa MSG ataupun apa-apa pengawet, Homemade Mushroom Soup adalah jawapannya!
Dalam masa yang sama boleh juga mengelakkan diri daripada bergantung pada produk yahudi yang memasarkan berbagai jenis makanan segera, termasuk mushroom soup :)
Kelebihan yg paling utama ialah, ia sangat senang untuk disediakan. Hehe :)
Sila la cuba ye!
Bahan-bahan:
1 biji ubi kentang
1 tin cendawan
1/2 tin susu cair
Garam
Lada Sulah
Cara penyediaan:
- Rebus ubi kentang bersama 1/2 tin cendawan hingga lembut.
- Setelah lembut, blender ubi kentang dan cendawan tersebut beserta air rebusan tadi. Tambah susu cair dalam bahan-bahan tersebut.
- Masak bahan-bahan yg dah diblender tadi di atas api. Masukkan lebihan cendawan. Tambah garam dan lada sulah secukup rasa.
Siap! Makan panas-panas dengan garlic bread. Sedap~
No comments:
Post a Comment